Cara Nak Buat Ikan Sardin Dalam Tin

1 tin tomato puri. Haa yang mana teringin dan rajin nak buat sendiri sardin sebijik rasa macam dalam tin tu boleh cuba resipi ni.


Masak Merah Ikan Sardin Food Asian Kitchen Beef

Untuk frozenkan sardin roll ini mudah sahaja tak perlu digoreng.

. Pergi pasar nampak ikan sardin segar bugar geram tengokSo merajinkan diri buat sardin. 4 Goreng Ubi Kentang yang dipotong sederhana tadi. Kemudian masukkan air asam jawa cili sos dan tomato puri.

Walaupun simple je nak buat dia tapi bila makan dengan nasi panas memang makan sambal pejam mata. 2 senduk cili kisar. Rasa pun tak muak.

Jika dah terdesak tak tahu nak berlaukkan apa beli sahaja sardin dalam tin. Bakar di dalam oven yang telah di panaskan terlebih dahulu pada suhu 180C selama 10 minit. Oleh itu salah satu cara yang selamat untuk anda menikmati lauk kegemaran ramai ini adalah dengan memasak sendiri sardin di rumah.

3 siung bawang putih. Anda boleh cuba buat sendiri stok sardin untuk hidangan ahli keluarga. Setelah sardin masak sejukkan sardin betul-betukl.

Rasenye same macam beli yang dalam tin tumalah lebih sedap dan jimatboleh dipelbagaikan boleh buat karipap sardin sardin masak kari sardin masak sambal sardin masak kicap dan lain-lainboleh makan sardin. 1 biji lada hidup dimayang. RESEPI SAMBAL GORENG SARDIN.

RESEPI IKAN SARDIN HOMEMADE Kalau buat sendiri resepi ni anda boleh guna ikan sardin yang fresh rasanya lagi sedap berbanding ikan sardin yang ada di dalam tin. Letakkan dalam bekas kering dan simpan di dalam peti sejuk boleh di frozenkan juga selama sebulan atau lebih tanpa bahan pengawet. Tapi pernah tak rasa nak buat sendiri je sardin tin tu.

Tentulah seronok bila hasil buat sendiri lebih baik malah lebih. Cara nak goreng dalam air fryer boleh tonton video di bawah ya. Selain membeli sardin dalam tin apa kata kali ini kita cabar diri hasilkan sardin tin sendiri.

Sebab kita tahu benda tu tak sihat banyak benar bahan pengawet sebab tu tahan bertahun dalam tin tapi nak makan jugak sebab sedap dia ya rabbi tak boleh ampun. 2 senduk bawang kisar. SETIAP kali buka tin sardin hati berdebar-debar kan.

Tapi kalau buat sardin homemade ni makan hari-hari pun boleh. 1 cawan air asam. Disyorkan jenama sardin yang sedap ialah Ayam brand dan King Cup 1 biji bawang besar dihiris halus.

Setelah sardin masak sejukkan sardin betul-betul. Wow teruja sis cara mohon nak share ilmu ne. Masak sardin tin telur dadar nasi panas memang ngam kan.

Minyak masak untuk menumis. Apakata ikut cara saya. IKAN SARDIN HOMEMADE.

Tambah air sehingga menutupi ikan. Jom kita ikuti perkongsian darinya macam mana nak buat sardin sendiri. Nak pulak bila digigit cili padi tu baru ngam rasa pedas dia.

Sardin dalam tin adalah antara menu serta resepi mudah yang semua orang boleh buat. Kalau tak nak pedas sangat tak perlu hiris nipis dan boleh terus masukkan sebiji sebiji. 1 tin sardin kingcup kalau kecil ambil 2 tin sardin 3 ulas bawang putih.

Jadi bila tanya penggemar ikan sardin macam saya. 1 kilo ikan sardin 4 biji bawang besar 4 ulas bawang merah kecik 4 ulas bawang putih 12 inci halia -tak payah letak banyak 3 sudi besar cili kering blender. Tumis dahulu bawang kisar dan cili kisar sehingga minyak pecah.

Garam gula dan kicap secukup rasa. Tak Perlu Beli Dalam Tin Buat Sendiri Sardin Homemade Lagi Sedap Selamat. Mungkin sudah ramai dalam kalangan kita yang kurang membeli sardin di dalam tin gara-gara pernah kecoh dengan berita cacing di dalam sardin bertin.

Betul buat sendiri je sardin yang sama macam dalam tin tu. Memang diakui kandungan pengawet untuk ikan sardin di dalam tin membahayakan kesihatan. Sardin antara makanan dalam tin yang menjadi kegemaran.

Serius memang tak susah kalau nak buat. Tanpa membuang masa lagi apa kata anda tengok satu persatu bahan-bahan yang digunakan dan bagaimana cara penyediaan ikan sardin homemake ini. Jom kita lihat terus bahan-bahan yang diperlukan untuk memasak sardin dalam tin ini.

Sekali cuba pasti anda akan jarang beli sardin tin dah lepas ni. 3 ulas bawang putih dimayang atau diketuk. SAMBAL GORENG SARDIN.

1 tin kecil sardin. 5 Tumis Bawang Putih dan Bawang Merah bersama Cilipadi tadi. Dan masuk je dalam kuali.

Tak kira anak bujang teruna mahupun anak dara. 2 kilo ikan sardin. Lebih pun boleh kerana kuah akan cepat pekat apabila masuk dalam pressure cooker nanti.

Bahan- bahan yang digunakan adalah. Tak dapat sama sebijik dapat ala-ala pun okay dah. Boleh bertambah nasi dibuatnya.

Buat tumis dengan cili padi makan dengan nasi panas. Tomato dan ubi kentang optional. Masak kira-kira dalam 60 minit Tulang ikan akan menjadi lembut seperti sardin tin yang.

Anda suka makan ikan sardin dalam tin dengan kuah sos tomatoKali ini saya kongsikan resepi bagaimana cara memasak ikan sardin jenama Ayam Brand dengan mudah. Tak syok juga kalau buka tin terus terjunkan sardin tu dalam kuali ye tak. Yang belum pernah cuba buat masakan ni masukkan dalam list ye.

Bila semak-semak resepi ada rasa hati nak buat sardin yang sampai buat tulang-tulangnya reput seperti sardin yang dibeli di dalam tin. Letakkan dalam bekas kering dan simpan di dalam peti sejuk boleh di frozenkan juga selama sebulan atau lebih tanpa. 2 Asingkan Ikan dan Kuahnya tu 3 Goreng Ikan Sardin garing-garing angkat dan asingkan dulu.

Panaskan minyak dan goreng ikan sardin sehingga garing. Cara-Cara Buat Sardin Sendiri Seperti Dalam Tin. Selalu keluarkan sardin dalam tin terus masak ikut resipi sendiri nak tambah itu ini untuk hilangkan hanyir ikan itu.

Nak makan pun sudah tak rasa ragu-ragu lagi. Jom buat sardin sendiri. Tuang Ikan Sardin dalam mangkuk.

Alang-alang pergi pasar pagi jumpa ikan sardin segar boleh lah beli.


Berbagai Cara Memasak Sarden Praktis Dan Rekomendasi Merek Yang Enak Bukareview


P Kalau Bercerita Bab Makan Ini Memang Banyak Yang Nak Diceritakan Lebih Lebih Lagi Pasal Masakan Di Rumah Yang Mana Masakan Air Tangan Food Beef Breakfast


Sambal Sardin Cili Padi Recipe Resep Masakan Asia Resep Masakan Malaysia Masakan Asia


7 Cara Masak Ikan Sardin Kaleng Gurih Yang Mudah Cookandrecipe Com

No comments for "Cara Nak Buat Ikan Sardin Dalam Tin"